Grattis till DM-resultat 2018:

3:e plats XL: Ammy Steen & Lizzie

2:a plats Lag: UBK lag 1
(Therese & Hera, Johanna Wohlin & Axa, Thor Johansson & Zid, Emmie Johansson & Messi, Kristin Tuomisto & Sway, Catharina Tuomisto & Woody)

5:e plats Lag: UBK lag 2
(Lotta Uhlén Johansson & Nemo, Kristin Tuomisto & Puck, Emmie Johansson & Mushu, Johanna Wohlin & Loca, Lalle Eisermann & Tia, Hans Carlsson & Kevin)

Grattis till årets klubbmästare på Ulricehamns Brukshundklubb:

Ammy Steen & EC, xs/small
Kristin Tuomisto & Sway, medium
Karin Svensson & Levis, large/xl

Nästa kurs i agility startar efter jul.

Vill du träna på hindren på UBK krävs medlemsskap i UBK, vilket naturligtvis gäller alla i träningsgruppen!

Tävlingar

Kinnaredshoppet 2017/18

catharina.tuomisto@gmail.com

kristintuomisto@hotmail.com

Information

Tänk på att vi inte får vara på agilityplanen med skällande hundar dessa tider: Fredag sen kväll, Lördag eftermiddag och Söndag förmiddag. Detta med hänsyn till vår granne.

Gruppträning för agility i Kinnaredshallen arrangeras. Gå med i facebookgruppen 'agilityträning i Kinnaredshallen', eller använd länken Agilityträning.

Kom ihåg att du kan brodera Ulricehamn BK's agilitylogga på dina plagg, kontakta Renners Broderi.

Har du möjlighet att hjälpa till på någon av våra agilitytävlingar, anmäl dig till Catharina.

Kommande arrangemang

Kommande tävlingar:

Agilitytävling i Tångahallen i Vårgårda 13 oktober.

Ulricehamn arrangerar agilitytävlingar i Kinnaredshallen, utanför Ulricehamn:

29 december Lagklass
30 december Lagklass

Sporten Agility

Agilityn kom till Sverige 1987 och har blivit en officiell gren inom hundsport, det tävlas SM, NM, EM & VM i agility. Agility handlar om att på kortast möjliga tid och utan fel eller vägringar ta sig igenom en hinderbana.

Idag tävlar man officiellt i en agilityklass (inkl. balanshinder), och en hoppklass (utan balanshinder), där man startar sitt tävlande tidigast vid 18 mån ålder i klass 1, och sedan kvalificerar upp sig till klass 2 och vidare till klass 3 där man kan ta cert och championat. Det finns också inofficiella klasser där alla tävlar mot varandra, antingen i en öppen hoppklass eller en öppen agilityklass. En öppenklass har svårighetsgrad klass 2. Man kan tävla både individuellt och i lag.

Alla hundar får tävla agility; renrasiga hundar, blandraser och kryptochida hundar. Det enda kravet är att de ska vara friska och vara vaccinerade. För att få tävla krävs också att föraren har medlemsskap i en klubb.

Agility är ett bra sätt att få god kontakt med sin hund, och förare och hund har roligt tillsammans :)