Agility-KM 2020 har gått av stapeln!

Grattis till 2020 års klubbmästare:

Jessica & Bibbi - Small
Therese & Hera - Medium
Kristin & P
uck - Large
firewks

Vill du träna på hindren på UBK krävs medlemsskap i UBK, vilket naturligtvis gäller alla i träningsgruppen!

catharina.tuomisto@gmail.com

kristintuomisto@hotmail.com

Information

Agilityträning för medlemmar arrangeras i Kinnaredshallen vintertid. Gå med i facebookgruppen 'Agility Ulricehamns BK'.

Kom ihåg att du kan brodera Ulricehamn BK's agilitylogga på dina plagg, kontakta Renners Broderi.

Har du möjlighet att hjälpa till på någon av våra agilitytävlingar, anmäl dig till Catharina.

För att anmäla dig till agilitytävlingar, gå in på www.agilitydata.se

Kommande arrangemang

Ulricehamn arrangerar agilitytävlingar i Kinnaredshallen, utanför Ulricehamn.

Sporten Agility

Agilityn kom till Sverige 1987 och har blivit en officiell gren inom hundsport, det tävlas SM, NM, EM & VM i agility. Agility handlar om att på kortast möjliga tid och utan fel eller vägringar ta sig igenom en hinderbana.

Idag tävlar man officiellt i en agilityklass (inkl. balanshinder), och en hoppklass (utan balanshinder), där man startar sitt tävlande tidigast vid 18 mån ålder i klass 1, och sedan kvalificerar upp sig till klass 2 och vidare till klass 3 där man kan ta cert och championat. Det finns också inofficiella klasser där alla tävlar mot varandra, antingen i en öppen hoppklass eller en öppen agilityklass. En öppenklass har svårighetsgrad klass 2. Man kan tävla både individuellt och i lag.

Alla hundar får tävla agility; renrasiga hundar, blandraser och kryptochida hundar. Det enda kravet är att de ska vara friska och vara vaccinerade. För att få tävla krävs också att föraren har medlemsskap i en klubb.

Agility är ett bra sätt att få god kontakt med sin hund, och förare och hund har roligt tillsammans :)