Agility-KM 2018 går av stapeln tors 23 aug i Kinnaredshallen, kväll. Se nedan för mer info.

Kurs i agility startar i höst.

Vill du träna på hindren på UBK krävs medlemsskap i UBK, vilket naturligtvis gäller alla i träningsgruppen!

Tävlingar

Kinnaredshoppet 2017/18

catharina.tuomisto@gmail.com

kristintuomisto@hotmail.com

Information

Tänk på att vi inte får vara på agilityplanen med skällande hundar dessa tider: Fredag sen kväll, Lördag eftermiddag och Söndag förmiddag. Detta med hänsyn till vår granne.

Gruppträning för agility i Kinnaredshallen arrangeras. Gå med i facebookgruppen 'agilityträning i Kinnaredshallen', eller använd länken Agilityträning.

Har du möjlighet att hjälpa till på någon av våra agilitytävlingar, anmäl dig till Catharina.

Kommande arrangemang

Agility-KM 2018

Hej på er, nu är det snart dags för 2018 års KM i agility!
Torsdagen den 23 augusti samlas vi i Kinnared 17.00 för banbygge. Första start 18.00. Gå in på länken nedan och anmäl er. Sista anmälningsdatum är 15 augusti.
Hoppas nu att så många som möjligt kan komma. 🐾🐾🐾

Anmälningsformulär

Sporten Agility

Agilityn kom till Sverige 1987 och har blivit en officiell gren inom hundsport, det tävlas SM, NM, EM & VM i agility. Agility handlar om att på kortast möjliga tid och utan fel eller vägringar ta sig igenom en hinderbana.

Idag tävlar man officiellt i en agilityklass (inkl. balanshinder), och en hoppklass (utan balanshinder), där man startar sitt tävlande tidigast vid 18 mån ålder i klass 1, och sedan kvalificerar upp sig till klass 2 och vidare till klass 3 där man kan ta cert och championat. Det finns också inofficiella klasser där alla tävlar mot varandra, antingen i en öppen hoppklass eller en öppen agilityklass. En öppenklass har svårighetsgrad klass 2. Man kan tävla både individuellt och i lag.

Alla hundar får tävla agility; renrasiga hundar, blandraser och kryptochida hundar. Det enda kravet är att de ska vara friska och vara vaccinerade. För att få tävla krävs också att föraren har medlemsskap i en klubb.

Agility är ett bra sätt att få god kontakt med sin hund, och förare och hund har roligt tillsammans :)